De Limburgers in de DSM Art Collection

In het Museum Land van Valkenburg
Grotestraat Centrum 31 / 6301 CW Valkenburg LB
van 29 maart t/m 21 juni
De Limburgers in de DSM Art Collection 
presentatie van Limburgse kunst uit de collectie van DSM
 In het kader van het Jaar van de Mijnen worden schilderijen en sculpturen gepresenteerd met het vizier op Limburgse kunstenaars van begin 20e eeuw tot heden.
De expositie is een gezamenlijk project van DSM en Museum Land van Valkenburg. DSM is voortgekomen uit de Staatsmijnen. Al meer dan honderd jaar draagt DSM de kunsten een warm hart toe. Die liefde heeft geresulteerd in een eigen kunstverzameling: de DSM Art Collection, een van de oudste bedrijfscollecties van Nederland. De kunstzinnige wortels van de collectie liggen in de regio Limburg, maar inmiddels reikt het aankoopbeleid van DSM als internationaal bedrijf ver over de provinciale grenzen heen.
Het gebeurt maar zelden dat kunstwerken uit de collectie de kantoorgebouwen van DSM verlaten. Het is daarom heel bijzonder dat DSM tijdelijk kunstwerken in Museum land van Valkenburg tentoon stelt.
Werken van:  Aline Thomassen – Jowan van Barneveld – Bas de Wit – Keetje Mans – Sidi El Karchi – Hans Lemmen – Antoine Berghs – Hadassah Emmerich – Jeroen van Bergen – Shinkichi Tajiri – Charles Eyck – Jean Adams – Jef Diederen – Aad de Haas – Pierre van Soest – Ger Lataster – Willem Hofhuizen – Hans Truijen – Lei Molin – Piet Killaars – Appie Drielsma – Pieter Defesche – Jopie Roosenburg.
tc001 a 1600dpi