Art space Cutlure of Colors Akzo Nobel

 

 

tc009bk akzo

AkzoNobel Art Foundation opent Essential Art Space
27 januari 2016

De AkzoNobel Art Foundation ontsluit haar collectie internationale hedendaagse kunst voor het grote publiek. De Essential Art Space, gevestigd op de begane grond van het nieuwe AkzoNobel Center op de Amsterdamse Zuidas, is vanaf 28 januari 2016 officieel geopend voor publiek.

Culture of Colors

Culture of Colors is verkozen als eerste tentoonstellingstitel. Reflecterend op kunst, natuur, duurzame ontwikkelingen en vooral de talloze manieren waarop kleur deze thema’s beïnvloedt, worden de lagen van de collectie verkend. De eerste tentoonstelling is gewijd aan 20 jaar verzamelen, aan hedendaagse meesters en opkomende talenten en bovenal aan kleur. Kleur, ook in overdrachtelijke zin, is een verbindend element dat verkend wordt in de verschillende kunstkabinetten van de nieuwe Art Space.
De verschillende kamers en kunstkabinetten van de Art Space zoals “Power of Pigments”, “Beyond Green”, en “Colors of Identity” zijn onderling verbonden. Ze laten zien hoe kunst reflecteert op actuele thema’s – functionerend als een onderzoekslaboratorium voor de toekomst en tegelijkertijd als herinnering aan het verleden.